C.

← enrere Ajudes
Reformes d'interior d'habitatge - Roda de premsa

Castelló subvencionarà fins a 5.000 euros actuacions de reformes d’interior d’habitatges

Publicat:

(01)

La Regidoria d’Habitatge augmenta un 60% les quanties i costejarà fins al 90% de l’actuació

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló incrementa enguany un 60% la quantia de les subvencions per a reformes d’interior d’habitatges particulars i aportarà fins al 90% del cost de l’obra fins a 5.000 euros per actuació. L’objectiu és afavorir la conservació del parc immobiliari i millorar la seua eficiència energètica. La convocatòria de 2021 va ser de 2.000 euros per sol·licitud amb un 50% màxim del cost. Així mateix, el pressupost global ascendeix dels 57.000 als 190.000 euros. La Regidoria també impulsa ajudes per a la redacció de l’informe d’avaluació d’edificis, un pas obligatori per a rebre subvencions. 

“El foment de la conservació i la rehabilitació del patrimoni immobiliari residencial és una de les prioritats de les polítiques de la Regidoria per a garantir un habitatge digne, donada la delicada situació que travessa part de la societat per la crisi econòmica”, ha afirmat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, que ha destacat que per aquest motiu han reforçat econòmicament la convocatòria de les ajudes per a facilitar l’arribada de les mateixes a les residents que més necessiten actuacions de rehabilitació.

La Junta de Govern Local va aprovar aquest dijous les bases i la convocatòria d’aquestes ajudes. Es poden consultar en la pàgina web de l’ajuntament (www.castello.es), en l’Oficina Municipal d’Habitatge, situada en la Plaça Major 1, o a través del telèfon 964355100. Les persones interessades podran sol·licitar l’ajuda durant un mes una vegada es publiquen en el Butlletí Oficial de la Província, dijous que ve. Es podran presentar en el Registre General de l’Ajuntament en les seus de les Juntes.

Les ajudes del programa de reformes d’interior també han ampliat el radi d’actuació. Així, contempla actuacions en cuines i banys, fusteria, renovació de finestres i portes que milloren les condicions tèrmiques, i reformes en accessibilitat per a adaptar els habitatges a persones amb diversitat funcional.

Per part seua, les subvencions per al certificat d’eficiència energètica abastaran el 100% del cost de l’informe, amb un màxim de 100 euros.

Aquestes ajudes són complementàries a les del Pla Renhata de la Conselleria d’Habitatge, també de reformes d’interior.

Reformes d'interior d'habitatge - Roda de premsa
María José Garrido